Mielőtt hatalmába kerít a Black Friday…

/ november 12, 2019/ Független hitelközvetítés

Tudatos vásárlóként nagyon fontos, hogy időben elkezdjünk készülni a nagy „karácsonyi pénzszórásra”. Karácsony előtt számos akcióval kecsegtetnek, hogy nekünk ez majd milyen jó lesz. Eszünket veszthetjük egy Black Friday akciócunami láttán is. Nem azt mondom, hogy csukd be a szemed, de hoztam néhány hasznos tippet, ha nem készültél pénzügyileg tudatosan az ünnepekre.

Mielőtt beköszönt az őrület!

Most légy okos! Ülj le, fogj egy papírt és írd össze, hogy mi az, amikre szükség van. Tényleg szükség van! Aztán ezt árazd is be, neten könnyen utána tudsz nézni, hogy mit mennyiért lehet beszerezni. Így már könnyen láthatod, hogy mennyi pénznek kell a rendelkezésre állnia ahhoz, hogy ez egy könnyed bevásárlás legyen lemondások és idegeskedések nélkül.

Mit csinálj, ha nincs meg a megfelelő összeg?

Gondold át, hogy tényleg minden fontos-e a listán… Amennyiben igen, és látod, hogy nem kezdtél el időben gyűjteni, akkor át lehet gondolni a hitel lehetőségeit is. Itt pedig már gondold is át rögtön, hogy mekkora összeget bírna el a családi kassza. Fontos, hogy ha hitelhez kell folyamodnod, azt ne a következő karácsonyig kelljen törlesztened, mert akkor újra nem lesz esélyed tudatos pénzügyi tervezésre.

Amikor már tudjuk, mit akarunk…

Ha már tudjuk, mit akarunk, várjuk meg a Black Friday-t és legyünk szemfülesek. Magyarországon ez nem csak a november 29-ei fekete péntek, hanem általában egy-két hétig tartó akcióözön. Itt el lehet csípni akár nagyobb kedvezményeket is, így a tervezett költségvetés alatt tudunk maradni. De vigyázz! Ne ragadjon magával az akcióláz. Tudatosan azt vedd meg, amit már előre összeírtál, és ne hagyd, hogy a „Jaj ez, mennyire megéri!” érzés magával ragadjon.

Jó marketinggel a hitelt is könnyebben felvesszük!

Nem minden az, aminek látszik. Ezeket az akciókat sokszor összekötik az „ingyenhitelekkel”. Az áruhitelnél alaposan olvassuk el a feltételeket, hiszen a 0% kamat nem biztos, hogy 0% THM-et is jelent. De még egy 0%-os THM-nél sem biztos, hogy annyira jól járunk, hiszen sok esetben ezeket a költségeket a termék árába már régen belekalkulálták. Ráadásul az áruhitel egy bizonyos bankhoz fog kötni, nincs választási lehetőséged.

Ha már hitel, akkor az is legyen tudatos….

Érdemes átgondolni a személyi kölcsön lehetőségét, több bank ajánlatát összehasonlítva megkeresni, hogy melyik a számodra legjobb megoldás. Ezt megteheted úgy is, hogy az online lehetőségeket választod, és különböző kalkulátorokat használsz. De ha már a tudatos döntések sorozatát hozod meg, akkor felkeresel egy függelten pénzügyi közvetítőt, aki neked tényleg semmibe nem kerül, mégis támogat a családi kassza számára legmegfelelőbb lehetőséget megtalálni.

Ne az újévi fogadalmad legyen a tudatos pénzügyi döntés. Kezd el már ma, és készülj nyugodtan a karácsonyra. 🙂

szerző: Busi Antónia

Az alábbi űrlap kitöltésével jelezheted, ha hitelre van szükséged az új célod eléréséhez!



    Babaváró hitelSzemélyi kölcsönSzabadfelhasználású jelzáloghitelLakáscélú jelzáloghitelÚj bankszámla nyitásaCsaládtámogatások


    DélelőttDélutánEsteBármikor

    Share this Post