Mi a titka egy jó virtuális asszisztensnek?

/ január 23, 2021/ virtuális asszisztencia

„Olyan nem lehet, hogy egy ember mindenhez IS ért, egyből arra gondolunk, amikor azt látjuk, hogy egy VA mennyi mindent felsorol az oldalán, hogy mikkel foglalkozik.” Pedig IGEN, simán lehet, hogy több területen is magas színvonalon tevékenykedik.

Először is érdemes tisztázni, hogy egyátalán mit is jelent ez a fogalom, hogy Virtuális Asszisztens. Ezt most itt nem is fejteném ki, hiszen a VAM Magyarország oldalán ez olyan szépen össze van szedve.

Menjünk is tovább. Rögtön felmerülhet az is, hogy végülis bárki lehet virtuális asszisztens, nem? NEM! Még véletlenül sem, a napokban írtak erről pont egy cikket.

„Egy jó virtuális asszisztens olyan az ügyfelének mint egy fogaskerék.”

Réka VAMTeam: Ki lehet Virtuális Asszisztens című cikkéből

TITOK

Szerintem a legfontosabb, hogy az ügyfél problémáira tudja, és keresse a megoldást. A megoldás pedig nem csak az lehet, hogy a virtuális asszisztens tud mindent. Profi a photoshopban, exelben, és minden számlázót kívülről fúj. A legfontosabb szerintem, hogy bármilyen programmal kapcsolatos kérdés esetén tudja, kitől kaphat gyors és megbízható segítséget. Ez is része szerintem az életen át tartó tanulásnak.

A szakmájában legjobb szakembernek is tudnia kell segítséget kérni, és tudnia kell, hogy kihez fordulhat. Ha nem tudunk valamit az nem gond! Szerintem bátran fel is kell vállalni, ami nem egyenlő azzal, hogy nem tudom megoldani. Csak annyit jelent, hogy jelenleg nem tudom a választ, de utána járok, tudom kihez fordulhatok, hogy a legjobb lehetőséget hozzam el az ügyfél számára.

Nézzük is mi a titok:

Amikor egy titokról beszélek, akkor nem valami csodaszerre, tündérporra gondolok. Sokkal inkább egyszerű hétköznapi dolgokra, amik jellemzik egy VA munkásságát.

  • Megoldásközpontúság
  • A kapcsolati tőkéjét nem csak új ügyfél szerzésre fokuszálja, mer és TUD segítséget kérni, ha egy ismeretlen probléma gördül elé.
  • Nem riad vissza az életen át tartó tanulástól

Ez csak néhány fontos pont, de szerintem a legfontosabbak ahhoz, hogy jól tudjon működni egy sokféle területen tevékenykedő virtuális asszisztens.

Busi Antónia

Share this Post